Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация заради съживяването

...
Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация заради съживяването
Коментари Харесай

Румен Радев: Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация

Българската делегация в Москва е в удобна обстановка поради съживяването на връзките с Русия на най-високо равнище. Това съобщи президентът Румен Радев по време на ревюто за отбранителна техника " Хемус - 2018 " в Пловдив, оповестява Българска национална телевизия.

По отношение на плана " Белене " президентът акцентира, че той е значим приоритет и би трябвало да се даде късмет на българското държавно управление да се проучват всички разновидности, които предлага - да се вдигне мораториумът и да се предложи решение. По думите му обаче това решение би трябвало да изключва финансов риск за страната и да има настоящи механизми за надзор на нуклеарния риск.

" Ситуацията сега е доста удобна за българската делегация по няколко аргументи. Виждате съживяването на връзките с Русия на най-високо равнище. Виждате и към този момент съглашението сред Европейския съюз и " Газпром ". Аз сложих доста ясни въпроси по време на моята аудиенция за опциите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на съветски енергийни запаси и също по този начин и за по-добри условия за наличието на нашия бизнес в Русия. И се надявам държавното управление да оползотвори всички тези благоприятни условия ", сподели Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР