Българската делегация, определена да донесе Благодатния огън от Божи гроб,

...
Българската делегация, определена да донесе Благодатния огън от Божи гроб,
Коментари Харесай

Българска делегация ще донесе Благодатния огън от Йерусалим


Българската делегация, избрана да донесе Благодатния огън от Божи гроб, дойде в Йерусалим, съобщиха от. Тя е водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Владиката е придружаван от изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Израел Румяна Бъчварова, началника на отдел „ Протокол “ на Св. Синод на БПЦ-БП Емил Велинов, епархийския консултант на Старозагорска митрополия Диян Димитров, началника на кабинета на митрополит Киприан отец Димитър Димитров, отец Бранимир Георгиев, дякон доктор Деян Коруноски и протодякон Димитър Куманов.

Припомняме, че пътуването до Тел Авив се реализира с държавния „ Фалкон “ след решение на служебния министър-председател Гълъб Донев, а превозът на делегацията до Йерусалим е обезпечен от посолството на България в Израел.

„ Изказвам голямата си признателност на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и на Светия синод за доверието, което ми гласоподаваха да донеса Благодатния огън от светия храм в Йерусалим. Огромно е вълнението на всеки един православен християнин, на който следва да посети Светите земи и да участва на това велико знамение – слизането на Благодатния огън, с цел да може да осени всички ни с Пасхалната наслада, че Христос възкръсна измежду мъртвите и гибелта няма власт над него “, сподели преди заминаването митрополит Киприан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР