Българската държавна компания Ел Би Булгарикум“ и японската Мейджи“ ще

...
Българската държавна компания Ел Би Булгарикум“ и японската Мейджи“ ще
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум и японската Мейджи създават съвместен научен център за млечни продукти

Българската държавна компания „ Ел Би Булгарикум “ и японската „ Мейджи “ ще основат център за научно-развойна активност, който ще създава нови млечни и други артикули, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Двете компании подписаха през днешния ден Писмо за желание, а задължението бе доказан и на институционално равнище от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и посланика на Япония Н.Пр. Хироши Нарахира. Инициативата е по отношение на отбелязване на 50 -г.одишнината от стартирането на българското кисело мляко на японския пазар, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

„ Партньорството сред „ Ел Би Булгарикум “ и „ Мейджи “ през годините стана и един от знаците на връзките сред нашите две страни “, акцентира министър Стоянов. По думите му е доста значимо да бъдат набелязани взаимни начинания, с които да се надгради постигнатото дотук, само че и да се създават новаторски артикули, които да задържат интереса към неповторимата българска бактерия. „ Отбелязваме половин век на сполучливо партньорство, само че в този момент е моментът да поставим основите и на идващите 50 години, които да донесат още повече резултати “, акцентира Никола Стоянов.

Японската компания поставя и поредни старания за по-масово наличие на китайския пазар, а българското кисело мляко към този момент се предлага и на него, стана ясно по време на срещата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР