Българската държавна администрация трябва да подобри работата за привличане и

...
Българската държавна администрация трябва да подобри работата за привличане и
Коментари Харесай

Администрацията трябва да подобри работата за задържане на инвеститори, смята презиентът

Българската държавна администрация би трябвало да усъвършенства работата за привличане и задържане на вложители у нас - това мнение изрази президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с представители на водещи немски компании с бизнес в страната. " Това ще способства освен за развиването на стопанската система, само че ще сътвори позитивни модели в публичен и институционален проект ", съобщи Радев, представен от администрацията на президента.

Германия е стратегически сътрудник за България и ние високо ценим напъните на институциите и бизнеса за разширение на двустранните стопански връзки, сподели още президентът. Според него една от опциите за повишение на конкурентоспособността на страната е съответна политика при въвеждането на електронно ръководство и услуги.

Държавният глава и представителите на немския бизнес разискаха предприемането на ограничения за връщането на млади българи, дипломирали се в чужбина, както и за задържането на квалифицираната работна ръка на пазара на труда в България.

От Германо-българската идустриално-търговска палата предвиждат следващ връх в комерсиалния стокообмен сред двете страни за 2017 година, като за миналата година българският експорт се развива изпреварващо спрямо вноса от Германия. Компаниите приканиха за резистентност в законодателната рамка и откроиха дефицита на работна ръка, квалифицирана съгласно потребностите на бизнеса, както и неналичието на дълготрайна стратегическа визия в стопански и политически проект, като съществени компликации пред вложителите за разрастването им на българския пазар.

Много от представителите на дребния и междинен бизнес срещат редица административни трудности, повишаващи риска от корупция, е посочено още по време на срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР