Българската държава засега няма интерес да участва в процедурата по

...
Българската държава засега няма интерес да участва в процедурата по
Коментари Харесай

България не проявява интерес към активите на ЧЕЗ в страната ни

Българската страна към този момент няма интерес да взе участие в процедурата по закупуване на активите на ЧЕЗ-България. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев по време на днешното съвещание на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Теменужка Петкова осведоми, че в тръжната процедура по продажбата на ЧЕЗ-България са взели участие доста компании, като огромна част от тях са български. По думите й цялата процедура се осъществя по законодателството на чешката страна, като редът и изискванията се дефинират единствено от страна на Чехия и България няма по какъв начин да въздейства на този развой.

Енергийният министър посочи, че ЧЕЗ има в България най-сериозните и значимите активи в тази област и по тази причина страната ни няма по какъв начин да е безразлична към това кой ще закупи тази компания.

Министър Петкова обясни, че с цел да стане факт тази договорка в България, би трябвало да се произнесат Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за финансов контрол и Комисията за енергийно и водно контролиране.

Министърът на енергетиката означи, че без значение кой ще закупи компанията за България, е значимо да се подсигуряват сигурността и качеството на доставките на електрическа енергия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР