Българската държава твърдо подкрепя позицията и исканията на автомобилните превозвачи,

...
Българската държава твърдо подкрепя позицията и исканията на автомобилните превозвачи,
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Твърдо подкрепяме позицията на превозвачите за пакета „Мобилност“

Българската страна твърдо поддържа позицията и настояванията на автомобилните превозвачи, свързани с пакет „ Мобилност “ на Европейска комисия. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на днешната среща с представители на сектора.

Министърът и превозвачите още веднъж прегледаха в елементи всички текстове, които са сложени за разискване и се сплотиха към тезата, че предложенията, които българската страна е внесла в Европейската комисия, са изцяло рационални и повече отстъпки и взаимни отстъпки няма да бъдат правени, тъй като резултатът от тези промени ще бъде пагубен за стопанската система на страната, като засегне освен превоза, само че и други сфери.

„ В Европейската комисия се пишат закони, които не се знае по какъв начин ще работят или по какъв начин ще се управляват. В същото време същите тези закони няма да важат за страни от трети страни, което ощетява българските превозвачи “, посочи министър Московски. По думите му на идния съвет на министрите на превоза на Европейски Съюз, който ще се организира на 7 и 8 юни в Люксембург, по всяка възможност няма да бъде реализиран общ метод по пакета „ Мобилност “. Той увери превозвачите, че в границите на съвещанията на съвета още веднъж ще запознае своите сътрудници с съответните претенции на българския транспортен отрасъл.

По време на диалозите беше установено, че България получава единствено частична поддръжка от страните от Централна и Източна Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР