Българската държава трябва да положи още усилия, ако иска страната

...
Българската държава трябва да положи още усилия, ако иска страната
Коментари Харесай

ИТ секторът е приоритет засега само на думи, разочарована Йотова

Българската страна би трябвало да постави още старания, в случай че желае страната ни да се трансформира в информативен и софтуерен хъб в Югоизточна Европа, а за какво не и в цяла Европа. Дежурното споменаване на ИТ бранша като приоритет не е задоволително за действителното му преобразяване в подобен. Необходима е целенасочена политика, учредена на съществени и задълбочени разбори с дейното присъединяване на експертите. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към участниците и спечелилите в 10-ото издание на Наградите на Българската асоциация по осведомителни технологии, което се организира под патронажа на президента Румен Радев.

Като недобър знак за България вицепрезидентът дефинира решението на международна ИТ компания да избере прилежаща Гърция за създаване на собствен филиал. " Предвид кадровия капацитет, който има България, и дългите ни обичаи в тази сфера, би трябвало да си създадем изводите, да извлечем поуките от това ", уверена е Илияна Йотова. Според вицепрезидента развиването на ИТ компании в отдалечените и труднодостъпни региони, в дребните обитаеми места ще помогне за справяне с демографските проблеми и районните несъответствия.
 На опашката сме в Европейски Съюз по умения да употребяваме интернет
На опашката сме в Европейски Съюз по умения да употребяваме интернет

Последни сме и по % на хората сред 25 и 64 години с най-малко съществени цифрови умения

Прожектора, който насочва фокуса на публичното внимание към компаниите от ИТ бранша - по този начин вицепрезидентът дефинира активността на БАИТ и обичайните й награди . " С виновното си отношение към бранша и развиването му, със своята поддръжка вие сте още един тласък тези компании да желаят да се развиват в България ", акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът разгласи носителя на премията за специфичен принос, която бе под знака на 25-годишнината от основаването на БАИТ и приноса на асоциацията за развиването на ИТ промишлеността в България. Д.т.н. инж. Николай Илиев е носителят на тазгодишната специфична премия. Той е първи ръководител на БАИТ и почетен откривател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР