Българската държава ще направи необходимото, за да поддържа активни отношения

...
Българската държава ще направи необходимото, за да поддържа активни отношения
Коментари Харесай

Радев: Обмисля се възможността „пътуващ посланик“ да работи с българите в Латвия

Българската страна ще направи нужното, с цел да поддържа дейни връзки със сънародниците ни в Латвия. Ако тази връзка не е жива и непрекъснато настояща, тя ще се прекъсне доста елементарно със идващите генерации. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден в Рига с представители на българската общественост в Латвия. Държавният глава акцентира, че българските институции обмислят опцията „ пътуващ дипломат “ да работи на място със сънародниците ни в Латвия до откриването на българско посланичество в страната. В момента българското посолство в Полша обслужва потребностите на българската общественост в Латвия за издаване на български документи, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Българинът е работлив и честен и се веселя, че сте утвърдили тази визия за страната ни в Латвия “, акцентира на срещата президентът Радев.

Да бъде основано българско учебно заведение в страната, което да поддържа напъните на общността да резервира своя език и културни обичаи, желаеха сънародниците ни. Те подчертаха, че се пробват да разпространяват българския език и просвета в своя всекидневен живот в Латвия.

Отправен бе апел за откриването на българско дипломатическо или консулско посланичество в Латвия, което да улесни издаването на паспорти и други нужни документи за сънародниците ни. По думите им въвеждането на електронно ръководство в България е нужда и е извънредно време да се случи, с цел да улесни връзката с българските институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР