Българската държава със своите инструменти трябва да разследва американските централи

...
Българската държава със своите инструменти трябва да разследва американските централи
Коментари Харесай

Румен Петков видя корупция в американските Марици

" Българската страна със своите принадлежности би трябвало да проверява американските централи Марица 1 и Марица 3 и за корупция, и за ценообразуването, с което в действителност грабят българските жители и българската стопанска система и предизвикват тежки вреди на българската стопанска система и инфлационни процеси ". Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков и настоя ДАНС и профилираната прокуратура да подхващат ограничения.

Той посочи, че в микса при ценообразуването на тока, най-голям е приносът на двете американски централи Марица 1 и Марица 3. Само за варовика, който закупуват централите, държавната Марица 2, която закупува от Каолин, ценообразуването към 1 юли е 25.90 лева, на американската централа Марица 1, която също купува от Каолин – 27.84 лева на звук, което е с 2 лв. по-скъпо, а на Марица 3, която закупува от Огняново и от Каолин цената варира сред 29.90 и 34.35 лева, уточни Петков. " Това е източване на българската енергийна система от страна на Марица 1 и Марица 3 ", разяснява той. Според него, това е заради контракта, който Иван Костов е подписал и неговите правоприемници в този момент в Народното събрание - " Да България ", би трябвало да носят политическа отговорност.

При 25.90 лв. на звук в държавната Марица за първото полугодие на 2021 година Марица 3 отива на 34.35 на звук – 10 лв. по-скъпо, акцентира Петков и изрази вяра ДАНС и Специализираната прокуратура да видят най-сетне този проблем.

" Не става въпрос кой е притежател и каква е формата на благосъстоятелност, тук става дума, че се грабят българските жители и се унищожава българската стопанска система ", акцентира Петков и назова същинската причина: " Тя се споделя американските централи Марица 1 и Марица 3 ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР