Българската държава не се интересува от този проблем - от

...
Българската държава не се интересува от този проблем - от
Коментари Харесай

Гешев: Държавата не се интересува от катастрофите и стотиците загинали на пътя

" Българската страна не се интересува от този проблем - от пътния травматизъм, злополуките , от стотиците починали и потърпевши на пътя. Каквито и проекти да се вършат, те остават единствено на хартия, никой не ги управлява, те са единствено за да се прави някакъв пиар или примерно до някоя сериозна злополука ". Това показва във връзка на самодейността „ Визия 0 “ основният прокурор Иван Гешев , представен от пресцентъра на прокуратурата.

По думите на Гешев Наказателният кодекс и Законът за придвижване по пътищата се нуждаят от съществени законодателни промени.   " Едва ли е належащо да открием топлата вода, има работещи модели в други европейски страни, които са дали резултат ", добавя той.

Според него би трябвало първо да се разпознават проблемите на пътната инфраструктура и свързаната с нея пътна сигурност, с цел да се вземат решения. 

Нашия разбор, по данни от Агенция пътна инфраструктура и Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата, е, че няма автомагистрала или първокачествен път, който да няма съществени проблеми, показва още Иван Гешев.

Главният прокурор разяснява, че под натиска на гражданското общество, неправителствените и браншовите организации, политиците и Народното събрание ще бъдат принудени да свършат нещо. Ние не заслужаваме тази война по пътищата, споделя още той, представен от пресцентъра на прокуратурата.

Цел на самодейността „ Визия 0 “ е да се понижи броят на починалите при пътни произшествия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР