Българската държава е направила разходи в размер на 2 милиона

...
Българската държава е направила разходи в размер на 2 милиона
Коментари Харесай

2 млн. лв. струва спасяването на кораба Вера Су, държавата ще ги търси от застрахователите

Българската страна е направила разноски в размер на 2 милиона лв. за интервенцията по избавяне на товарния транспортен съд " Вера Су " и тази сума ще бъде предявена идната седмица към застрахователите на плавателния съд. Това разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев пред публицисти във Варна.

Корабът е изместен в кораборемонтния цех " Терем ", с цел да може да бъде " закърпен " и след това подложен на пристан, тъй като все още генерира спомагателни разноски по източването на вода от него всеки ден, сподели още министърът.

Собственикът се отхвърля от плавателния съд, само че ние желаеме документално удостоверение за това, уточни министър Алексиев. Има процедури, които би трябвало да се извървят. Това е юридически въпрос, само че сме подхванали стъпки, с цел да придобием собствеността върху плавателния съд, съобщи министър Алексиев.

От там нататък продажбата на кораба е спомагателна гаранция, че всички разноски на страната ще бъдат покрити, заключи транспортният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР