Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите,

...
Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите,
Коментари Харесай

Над 2,5 млн. лева ни струвало спасяването на Vera Su

Българската страна е наела адвокатска адвокатска фирма, която да възвърне разноските, направени по време на интервенцията по изтеглянето на, който заседна край скалите на Камен бряг. Това заяви министърът на превоза Николай Събев, представен от БНР.

Той подсети, че на 23 декември притежателят на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и по този метод е снел отговорността си.По тази причина сега претенциите са към застрахователната организация.
 Държавата още чака парите за изтеглянето на Vera Su
Държавата още чака парите за изтеглянето на Vera Su

Започва ремонт на кораба

Събев съобщи, че досега разноските, които е направила българската страна за спасението на кораба, са , като било допустимо и да са малко повече. Той добави, че корабът е на изсъхнал док във Варна.

По думи на Събев казусът е разкрил празнота в родното законодателство. По тази причина екип отпред със зам.-министър Владимир Върбанов се е заел с правенето на законодателни оферти в тази посока.

Министърът заяви, че към този момент е извършена среща с ръководителя на парламентарната транспортна комисия, който се е заел да придвижи оптимално бързо текстовете до пленарната зала.
 Чакаме застрахователите на Vera Su да платят за изтеглянето му Обновена
Чакаме застрахователите на Vera Su да платят за изтеглянето му

Държавата поема собствеността на кораба, няма да го реже на скрап
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР