Българската държава е длъжник на сънародниците ни от Западните покрайнини

...
Българската държава е длъжник на сънародниците ни от Западните покрайнини
Коментари Харесай

Александър Димитров: В Босилеград няма място за оптимизъм

Българската страна е дебитор на сънародниците ни от Западните околности поради това, че разреши дълги години сръбската страна да ги асимилира, без да се опита да ги отбрани. Това сподели в предаването „ Събота 150 “ Александър Димитров от Босилеград, ръководител на Сдружение „ Глас “. 

През последните години има някакво оживление в Западните околности, само че не е задоволително, показа той. По думите му, " по тези места няма място за оптимизъм ". Населените места се обезлюдяват, стопанската система запада, а младите бягат в търсене на по-добро бъдеще. Обезлюдяването на Босилеград е необратим развой, счита Димитров: „ Този край е доста, доста зле. Хората са извънредно принудени да го напущат и го вършат всеобщо. “
Добрият климат на българо-сръбските политически връзки постоянно отсъства на локално равнище и подобен е казусът с Босилеград, макар че националните малцинства са измежду значимите залози за европейския път на Сърбия, изтъкна Александър Димитров. Според него хората не са задоволително осведомени с правата си, а това рефлектира върху тяхното самочувствие. " Всеки ден би трябвало да отстояваме по нещо, свободата и демокрацията не идват безплатно ", споделя той.
Цялото изявление е в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР