Българската блокада не е помощ, а напротив. Настояването на България

...
Българската блокада не е помощ, а напротив. Настояването на България
Коментари Харесай

В Северна Македония: Настояванията на България са отрова

Българската обсада не е помощ, а в противен случай. Настояването на България за македонския език е отрова за двустранните връзки, съобщи вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров в посещение на телевизионния „ Канал 5 “, разяснявайки ветото на София за приемане на рамка за договаряния за присъединение на Скопие към Европейски Съюз. Димитров беше представен от организация " Фокус ".

„ Резервите на София към езика са инвестиция в неприятни връзки. Ако София не желае да отстрани тези запаси, тя може да ги резервира като българска позиция, само че това не е добре и не е въпрос на политика и страна, а на просвета. Нашият език е македонски за нас, за Организация на обединените нации и Европейски Съюз. Това е посочено в проектодекларацията на Европейска комисия и би трябвало да бъде същото в Рамката за договаряния “, сподели Димитров.

„ Това ще бъде или общ триумф, или общ неуспех, тъй като залогът в тази история не е единствено на Македония. Има мощен европейски залог и за прилежаща България е доста значимо какво ще се случи “, споделя Димитров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР