Българската Би Ай Телевизия вече има нов собственик - телевизионният

...
Българската Би Ай Телевизия вече има нов собственик - телевизионният
Коментари Харесай

Българската телевизия BiT има нов собственик

Българската " Би Ай Телевизия " към този момент има нов притежател - телевизионният продуцент Мирослав Янев. Той я е купил от досегашните притежатели братята Румен и Павел Вълневи, а договорката към този момент е финализирана.

" Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television) към този момент не е мое владеене ", оповестява Павел Вълнев в намерено писмо до медиите. Той признава, че се разделя с малкия екран с горест, тъй като за него е повече от бизнес план.

 BiT бе ориентирана към българите емигранти по света
Източник:

BiT бе ориентирана към българите емигранти по света

За продажба на малкия екран се приказва от към година, като се спекулираше с имената на разнообразни евентуални купувачи и притежатели на медии. Говореше се, че медията няма задоволителни рекламни доходи и има финансови проблеми.

За това загатва и самият Вълнев с думите, че българският ефирен пазар е необикновен и концентриран в мейнстрийма, а рекламата също е ориентирана натам. Той отхвърля всякаква политическа и икономическа интервенция в BiT, до момента в който е бил неин собственик и показва вяра тази традиция да се резервира и отсега нататък.

 Новият притежател - ТВ продуцентът Мирослав Янев
Източник:

Новият притежател - ТВ продуцентът Мирослав Янев

Новият притежател Мирослав Янев е със сериозен опит в медийния отрасъл. Работил е по тв форматите " Стани богат ", " Семейни войни " и " Столът ", предавани по Нова телевизия. След 2010 година е изпълнителен шеф на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част от съдебномедицинска експертиза (Central European Media Enterprises), притежател на bTV. Заедно с Асен Блатечки продуцира игралния филм " Бензин ".

Телевизия BiT е основана през 2015 година с концепцията да е ориентирана към българската емигрантска общественост в Съединени американски щати и останалите страни по света. Медията има 2 централи - в Чикаго и в София, като излъчва и от двете места. В офиса в Чикаго работи известната българска журналистка Ралица Василева, която дълги години беше водещ на новините по CNN.

Бившите притежатели братя Вълневи имат огромен спедиторски и логистичен бизнес в Чикаго, където живеят от години. Основен фактор при основаването и ръководството на малкия екран беше Нери Терзиева, някогашен шеф на Ефир2 на Българска национална телевизия и прессекретар на президента Петър Стоянов. Сред водещите фактори в медията е и журналистът Сашо Диков, който е програмен шеф на BiT.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР