Българската баскетболистка Борислава Христова няма търпение за следващата крачка в

...
Българската баскетболистка Борислава Христова няма търпение за следващата крачка в
Коментари Харесай

Борислава Христова: Нямам търпение да започна кариерата си в Европа

Българската баскетболистка Борислава Христова няма самообладание за идната крачка в кариерата си - да се причисли към европейски тим.

Състезателката на " Вашингтон Стейт " не беше определена в драфта на женската НБА (WNBA), само че това не я обезкуражава и тя ще продължи да следва баскетболните си фантазии.

" Болезнено е да не те изберат, само че това ме стимулира още повече. Нямам самообладание да стартира своята кариера в Европа и се надявам да се развъртвам там. След това ще опитам още веднъж в WNBA. Сега е доста мъчно, защото не се знае дали сезонът ще стартира, дали ще има подготвителни кампове. Дори в шампионатите в Европа не се знае дали ще се играе през идващия сезон. Опитвам се да съм готова за всичко и нямам самообладание да стартира своята професионална кариера ", сподели Христова пред уеб страницата на " Вашингтон Стейт ".

Но първо тя би трябвало да се прибере в родния си град Варна! А в изискванията на пандемия от ковид, това се оказва извънредно мъчно.
 " След шампионата " Рас-12 " си взех две седмици отмора. След това трябваше да бъда сложена под карантина - добър ход, само че е много мъчно. След първите две седмици, започнах да излизам, с цел да подкрепям форма. Вдигах тежести, работих за техника, играх против моята другарка Йована Субашич. Така и двете поддържаме форма. Също по този начин си групирам нещата из жилището. Готвя се да се върна вкъщи, във Варна, щом вдигнат рестриктивните мерки ", споделя Боби и прибавя:

" Имах билет за прибиране за началото на май, само че полетът беше анулиран. Сега е доста мъчно да се пътува. Търся полети, с които да се прибера, уповавам се към края на май. В България удължиха ограниченията до 14 май. Ако се прибера у дома, най-вероятно ще би трябвало да съм под карантина за към 20 дни. В България може да удължат изключителната обстановка и след май месец, тъй че за момента изчаквам най-хубавият миг, в който да се прибера. "

В последните години Боби беше част от отбора на " Вашингтон Стейт " в колежанската лига. Тя е изпълнител номер 1 в историята на тима с 2269 точки.
 " Спомням си повече триумфите на тима, в сравнение с моите персонални. Вълнувам се доста за отбора. През този сезон преборихме доста компликации, класирахме се за финалната четворка. Страхотно прекарване беше ", споделя тя.

Феновете на отбора означиха върха на 23-годишната българка на специфична гала, а първи за него я поздрави от една от най-големите звезди в международния баскетбол Клей Томпсън – троент първенец с екипа на „ Голдън Стейт “ в НБА (2015, 2017, 2018), 5 пъти участник в Мача на звездите (2015-2019) и първенец в състезанието за тройки (2016).

" Беше огромна чест. Не срещаш постоянно хора с такава биография. Той е доста ангажиран и това, че пристигна, приказва с нас, снимахме се, значи доста за мен. Надявам се отново да го срещна ", споделя тя.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР