Българската банка за развитие ще се фокусира към директно финансиране

...
Българската банка за развитие ще се фокусира към директно финансиране
Коментари Харесай

ББР ще отпуска кредити на бизнеса за погасяване на фактурите за ток

Българската банка за развиване ще се концентрира към непосредствено финансиране на дребни и междинни предприятия. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и изясни, че се пуска нова стратегия за поддръжка на разноските на бизнеса за електрическа енергия,

Програмата е в размер на 28 млн. лева, ще се отпускат заеми от 20 хиляди до 200 хиляди лева Ще се финансират до 4 фактури за ток.


Снимка: Ладислав Цветков
По думите му ще се облекчат изискванията за кандидатстване, тъй че повече кредитополучатели в потребност да получат финансиране. Достъп до средства ще имат сдружения, които са с просрочие и сдружения, които са на загуба. само че не са с негативен капитал.
Условието - сметките за ток е те да са над 5% от оперативните разноски. От програмата не могат да се възползват търговците на ток или извличане на криптовалути.
Лорер съобщи, че се надява от пролетта сметките за електрическа енергия за бизнеса да се намалят

„ Най-добрият стопански напредък е този, който се базира на новаторската стопанска система. Положихме старания да обединим всички принадлежности на страната в поддръжка на нововъведения и стопански напредък.. Следващата значима институция е Фонът на фондовете, той би трябвало да финансира недиректни бизнеси, а да дефинира медиатори “, сподели Лорер, представен от БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР