Българската банка за развитие ще финансира проекти за изграждане на

...
Българската банка за развитие ще финансира проекти за изграждане на
Коментари Харесай

ББР ще спасява бизнеса от скъпия ток с кредити за фотоволтаични централи

Българската банка за развиване ще финансира планове за създаване на фотоволтаични централи за потребностите на бизнеса, оповестяват от институцията посредством формалния си уебсайт. Действията на ББР са стимулирани от непостижимо, които притискат бизнеса у нас.

„ Кредитният артикул е в отговор на растящото терзание на фирмите от стойностите на електрическата енергия у нас и в Европа, и повишаващото се търсене ”, написа в известието.

Според банката, прекосяването към слънчева сила може да реши проблемите свързани с изчерпаемите енергийни източници, като също така ще помогне за реализира на въглеродна индиферентност – цел заложена от Европейския съюз.

Кредитите ще бъдат предопределени за микро, дребни и междинни предприятия, които дават отговор на няколко характерни условия, като съществуване на категоризирана лична земя, план за създаване на фотоволтаична централа, контракт за присъединение към съответното ЕРП или контракт за изкупуване на електрическа енергия от друго частно сдружение и други

Финансирането ще бъде предопределено за създаване на фотоволтаични централи с мощ до 1 MW/p. Срокът за погасяване на заема е до 15 години, като размерът на финансирането може да доближи до 95% от цената на централите.

„ ББР си слага като дълготрайна цел подпомагането на зеления преход на българската стопанска система и увеличението на каузи на екологично чисти енергийни източници, защото 25 на 100 от парниковите излъчвания в световен мащаб идват от производството на електричество. ”, прибавят от банката. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР