Българската банка за развитие създаде нов финансов инструмент за подпомагане

...
Българската банка за развитие създаде нов финансов инструмент за подпомагане
Коментари Харесай

ББР създаде нов финансов инструмент за подпомагане на дигитализацията и внедряването на иновации в малките и средните предприятия

Българската банка за развиване сътвори нов финансов инструмент за подкрепяне на дигитализацията и внедряването на нововъведения в дребните и междинните предприятия. Компаниите могат да употребяват финансиране в размер до 2 млн. евро с оптимален период на погашение до 12 години. Подкрепата се реализира с гаранции от Европейския капиталов фонд по направление „ Иновации и цифровизация “ на стратегия InvestEU и ще се дава от ББР при по-добри ценови условия. Това оповестиха от пресцентъра на ББР. 

Средствата са предопределени за новаторски компании, които внедряват новости и цифрови технологии, или имат научноизследователска и развойна активност. Ще бъдат подкрепени и бизнесмените, разработващи нови бизнес модели посредством цифровизация, които ползват новаторски артикули или влагат във внедряването на изкуствен интелект, дронове и роботика.

Изисква се фирмите да бъдат дребни и междинни предприятия. Те могат да аплайват за капиталови и оборотни заеми, в това число за гаранции за положително осъществяване. Програма InvestEU дава основно дълготрайно финансиране в поддръжка на устойчивото развиване на Европейски Съюз. Тя спомага за активизирането на частни вложения за осъществяване на предпочитани цели като Европейския зелен пакт и цифровия преход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР