Българската банка за развитие е в готовност да отпусне финансиране

...
Българската банка за развитие е в готовност да отпусне финансиране
Коментари Харесай

ББР отпуска 5 млн. лв. на Александровска болница

Българската банка за развиване е в подготвеност да отпусне финансиране в размер на 5 млн. лева на УМБАЛ „ Александровска “, а също и да подсигурява положителното ръководство на дълга на лечебното заведение от 40 млн. лева, оповестиха от болничното заведение.

Това стана ясно през днешния ден след среща на   с Надзорния съвет на банката.
Кредитната линия от ББР ще бъде в допълнение към предоставените средства от Министерство на здравеопазването в размер на 35 млн. лева Тя ще даде опция на сдружението да разплати просрочени отговорности към доставчиците на медикаменти и медицински произведения.   Новото финансиране ще разреши да се договорят по-благоприятни търговски условия с снабдители, като в същото време се обезпечат ликвидни средства за реализиране на оперативната активност на лечебното заведение.
Средствата ще послужат и за осъществяване на вложения за закупуване на модерна здравна инсталация, за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра здравна процедура и здравните условия, написани в българското законодателство, прецизират от болничното заведение. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР