Българската банка за развитие е одобрила кредити за над 268

...
Българската банка за развитие е одобрила кредити за над 268
Коментари Харесай

Кредити за близо 270 милиона лева одобрила ББР

Българската банка за развиване е одобрила заеми за над 268 млн. лева по двете държавни антикризисни стратегии, които ръководи, оповестиха от банката. Със средствата са подкрепени 26 221 физически лица и е дадена опция за финансиране на над 1 200 компании, написа.
Стойността на доказаните за гарантиране заеми за дребни и междинни компании е малко над 158 млн. лева Най-сериозен е ползата от секторите търговия и туризъм, произвеждане и превоз. Сред подкрепените са още компании в областта на строителството, селското стопанство, услугите и рекламната активност.
 Официално: Безлихвените заеми за коронакризата стават по-големи Официално: Безлихвените заеми за коронакризата стават по-големи
Параметрите на програмата за безлихвени заеми, които се отпускат на потърпевши от коронакризата, се трансформира. Това заяви Българската...
към този момент подсигурява отпущането на заеми до един милион лв. за дребни и междинни предприятия и до два милиона лв. - за огромни компании, които търпят отрицателни последствия от пандемията. Кредитите се отпускат от девет банки, при понижени условия за поръчителство, понижение в лихвения % и опция за гратисен интервал до три години. Условието е компаниите да изпитват усложнения през 2020 година и да не са изпадали в просрочие над 90 дни за последната година.
Над 40 000 са физическите лица, кандидатствали за безлихвени заеми, по данни на комерсиалните банки, като малко над 1240 се преглеждат сега. Общата стойност на утвърдените заеми е над 110 млн. лева, а междинният размер е 4229 лева След направени промени по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, ББР към този момент подсигурява заеми до 6900 лева, вместо до 4500 лева, както бе планувано до момента. Срокът за кандидатстване и по двете стратегии е продължен до юни 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР