Българската банка за развитие (ББР) започва кредитна програма, разработена съвместно

...
Българската банка за развитие (ББР) започва кредитна програма, разработена съвместно
Коментари Харесай

Банката за развитие отпуска до 5 млн. лв. на малки и средни предприятия

Българската банка за развиване (ББР) стартира кредитна стратегия, създадена взаимно с бизнеса. Новият инструмент ще помогне за ускорено асимилиране на средства от европейски и национални стратегии. При преференциални условия, дребните и междинни предприятия ще могат да теглят капиталови заеми до 5 млн. лева със период на погашение до 6 години.

„ Често неналичието на запас е съображение да не може да реализираш сполучливо и в период плана, което също е значимо – периодите в тези процедури са извънредно значими ”, разяснява Васил Тодоров, основен секретар на Българската търговско-промишлена палата.

Председателят на Надзорния съвет (НС) на Българската банка за развиване Росен Карадимов изясни, че смисълът на програмата е, в случай че дребното или приблизително дружество желае да кандидатства по европейска стратегия, само че няма парите, с които би трябвало да реализирате плана да получите безплатна помощ.

Също по този начин, банката ще отпуска и необезпечени оборотни заеми до 200 000 лв.. Схема, която е призвана да поддържа компаниите, изпитващи “стартови ” усложнения с допълващото финансиране.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР