Българската банка за развитие (ББР) въведе зелени мерки в отговор

...
Българската банка за развитие (ББР) въведе зелени мерки в отговор
Коментари Харесай

Енергийна криза: Българска институция изключи нощното осветление, за да пести ток

Българската банка за развиване (ББР) вкара " зелени " ограничения в отговор на рецесията на европейския енергиен пазар, заяви банката

Банката към този момент изключва нощното осветяване на постройката си в центъра на София, с цел да даде своя принос за понижаване на потреблението на електрическа енергия. Апелът ѝ е останалите институции и бизнесът да последват образеца преди предстоящата сложна зима, съобщи Българска телеграфна агенция.

ББР следва европейската идея за понижаване на въглеродните излъчвания и реализиране на климатична индиферентност. Банката вкара практики за " зелен офис " и се ангажира интензивно с развиването на ESG бранша (екологични, обществени и управнически стандарти), който добива все по-голямо значение за бизнеса и вложителите. Наскоро ББР показа и новата си кредитна стратегия за енергийна успеваемост на дребния и междинния бизнес. Програмата е с размер 30 млн. лв. и от нея ще могат да се възползват фирмите, подали планови оферти по процедурата " Възстановяване на МСП посредством възстановяване на енергийната успеваемост ", финансирана от Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 (ОПИК), показват от ББР.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР