Българската банка за развитие (ББР) ще помага на малкия и

...
Българската банка за развитие (ББР) ще помага на малкия и
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ББР ще помага на малкия и среден бизнес

Българската банка за развиване (ББР) ще оказва помощ на дребния и междинен бизнес. Тя ще продължи да работи за бъдещето ръка в ръка с българския бизнес.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при представянето и подписването на Меморандум за съдействие сред банката и Министерство на туризма, съобщи БГНЕС.
Даниел Лорер: ББР ще разгласи нов артикул в помощ на туризма
Българската банка за развиване ще разгласи на следващия ден, 4 януари, нов артикул, който е ориентиран към бранша " Туризъм ", където има затруднени операт...
Прочети повече
" Пред вас е новото лице на ББР. Всички помните историите от лятото и положението, в което намерихме банката. Започваме новата година с явен образец каква ще бъде ББР ", съобщи Лорер при представянето на документа, който планува поддръжка за фирмите в областта на хотелиерството и ресторантьорството както и новата кредитна стратегия на ББР, ориентирана към бранша.

" Всички добре знаем, че туризмът беше най-засегнат от корона рецесията. Търговските банки се отнасят с съмнение към представители на бранш туризъм. Коалиционните сътрудници взехме решение да създадем специфичен артикул за българския бизнес, ние към този момент го подписахме, желая да поздравя управлението на ББР, тъй като връщат банката в към нейните устои ", сподели от своя страна министърът на туризма Христо Проданов.

Обемът на стратегия е 60 милиона лв., като банката ще предложи два продукта – „ Ликвидна помощ за ресторантьори “ и „ Ликвидна помощ за хотелиери “. Предимството при тези нови условия е, че обезпечават достъп до финансиране и на компании в просрочие до 90 дни според ЦКР, до 5% от общия портфейл. Просрочие ще има и за период до 60 дни, 45% от общия портфейл. Рефинансираните заеми ще могат да бъдат разсрочени до 2 години, като се облекчат погасителните им вноски.

В рамките на програмата „ Подкрепа за туризма “ ББР ще даде кредитни линии, кредитен овърдрафт и общоприет заем за оборотни средства за хотелиери и ресторантьори, които не са прекратили активност през 2020 и 2021 година. Максималният размер на финансиране се дефинира по отношение на размера на компанията и типа артикул - 500 000 лв. за сдружения с личен състав до 49 души, 750 000 лв. за сдружения с личен състав от 50 до 249 души. Максималната сума за кредитен овърдрафт е 250 000 лв.. БГНЕС

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР