Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро

...
Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро
Коментари Харесай

Българската Банка за развитие договори 50 млн. евро заем от китайска държавна банка

Българската банка за развиване (ББР) ще получи 50 млн. евро заем от Китайската ексим банка (КЕБ) за финансиране на българския бизнес. Кредитното съглашение е подписано през вчерашния ден от ръководителя на Надзорния съвет на ББР Атанас Кацарчев и президента на КЕБ Лиу Лиенгъ, оповестяват от българската банка. Срокът на заема е 5 години, а контрактуваните средства ще бъдат употребявани за подкрепяне на български предприятия, за финансиране на търговски интервенции, както и за поощряване на икономическите връзки сред България и Китай.

Това е първият контракт за заем сред ББР и Китайската Еексим банка, откакто през април 2014 година в Пекин двете институции подписаха Споразумение за финансово съдействие, което планува взаимно финансиране на основни планове или области. Банката е държавна финансова институция, учредена през 1994 година

Основният фокус на активността й е поддръжка за вноса и износа на Китай, подкрепяне на локалните компании в осъществяване на задграничните им планове и поощряване на интернационалното икономическо съдействие и търговия, разясняват от ББР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР