Българската банка за развитие (ББР) ще обяви утре, 4 януари,

...
Българската банка за развитие (ББР) ще обяви утре, 4 януари,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ББР ще обяви нов продукт в помощ на туризма

Българската банка за развиване (ББР) ще разгласи на следващия ден, 4 януари, нов артикул, който е ориентиран към бранша " Туризъм ", където има затруднени оператори. Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по БНР. Пакетът ще бъде показан взаимно с министерствата на туризма и на нововъведенията, като става въпрос за нов кредитен инструмент, който да облекчи хотелиерския и ресторантьорския бизнес. По късно и от банката пристигна известието за събитието. 

По думите на Лорер с ББР се работи интензивно за основаване на сходни артикули и в земеделието, и в още някои браншове - " с което се надяваме да можем да зарадваме българската стопанска система в околните седмици ".
Министърът разяснява и икономическия напредък през 2022 година Според него е постижимо той да бъде пет %. Според него ролята на новото министерство на нововъведенията е да има самодейна тактика за развиване на задгранични вложения и централизирано ръководство на финансовите запаси на страната, които да подтикват вложенията посредством нововъведения.

" Трудната бюрократична конюнктура и корупцията на разнообразни равнища в администрацията допускат усложнен режим на вложение в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която разрешава да се основава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова тактика ще стартира да носи своите плодове ", съобщи още министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР