Българската банка за развитие (ББР) ще дава на всеки 2

...
Българската банка за развитие (ББР) ще дава на всеки 2
Коментари Харесай

ББР ще дава актуална информация за безлихвените кредити на всеки 2 седмици

Българската банка за развиване (ББР) ще дава на всеки 2 седмици настояща информация пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия за това по какъв начин върви работата по програмата за безлихвените заеми. Това стана ясно от думите на министъра на стопанската система Емил Караниколо в, представен от БГНЕС.

Правителството към този момент утвърди Програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на микро, дребни и междинни предприятия, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от COVID-19.

Караниколов взе присъединяване в днешното съвещание на парламентарната Комисия по икономическа политика, на която целите в работата си показа новото управление на финансовата институция. Изслушването обаче се организира при закрити врата, а след края му управлението отхвърли какъвто и да било коментар. Живко Тодоров и Панайот Филипов бяха назначени като изпълнителни шефове на банката с принципал Министерството на стопанската система, откакто министър председателят изиска оставката на Стоян Мавродиев поради провиснал заем от 75 млн. лв. на колекторска компания.

Икономическият министър разгласи, че ръководеното от него ведомство продължава инспекцията по случая, а документи за него е поискала и прокуратурата. „ Преди да се произнесе прокуратурата, не виждам какво можем да кажем “, разяснява той.

Кредит на доверие новото управление на банката получи и от опозицията.

„ Запознахме се с новото управление, само че му казахме, че имаме доста огромни очаквания и ще направляваме какво банката за развиване на българската стопанска система. Искаме да забележим повече вложения за развиване на нови артикули, нови технологии “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.

„ Ще следим през няколко месеца какво става там, само че не желаеме да виждаме тези кавги, които ставаха досега. Никакви колекторски компании, никакви олигарски, никакви политически заеми “, съобщи още той след днешното съвещание на комисията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР