Българската банка за развитие (ББР) подписа с Националния статистически институт

...
Българската банка за развитие (ББР) подписа с Националния статистически институт
Коментари Харесай

ББР и НСИ ще проучват заедно как банките финансират малките и средни предприятия в страната

Българската банка за развиване (ББР) подписа с Националния статистически институт (НСИ) съглашение за съдействие при провеждането на изследвания и обработката на данни, свързани с банковото финансиране на дребните и междинни предприятия в страната, оповестява ББР.

Национален статистически институт ще спомогне в разбора на търсенето на благоприятни условия за финансиране за зелен преход и въвеждането на ESG тактики (екология, общественото развиване и фирмено управление) в предприятията.

Сътрудничеството планува също взаимни обществени прояви, образования, състезания с фокус върху капиталовата интензивност със обществен, " зелен " и стопански съставен елемент.

Национален статистически институт ще дава на ББР информация от свои статистически проучвания, включени в Националната статистическа стратегия, като може да подкрепи провеждането на изследвания и разбори на ББР.

Съвместната работа ще усъвършенства структурирането на нови гаранционни и кредитни артикули, ориентирани към обособени пазарни ниши, с които банката да подкрепи целево нуждаещите се компании, както и да активизира запас в области като устойчиви бизнес модели, усилване на експорта и конкурентоспособността на дребните и междинните предприятия и други, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР