Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) се обяви против част от

...
Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) се обяви против част от
Коментари Харесай

Асоциация поиска да се ограничи използването на слушалки при движение по пътя

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) се разгласи срещу част от препоръчаните промени в Закона за автомобилните транспорти (ЗАП). С тях ръководещите се пробват да вкарат ред в потреблението на електрическите тротинетки. Миналата седмица три от фирмите, предлагащи електрически тротинетки чартърен в София, се оповестиха срещу наложителното носене на каска при потреблението на сходен вид транспортно средство, като през днешния ден прецизираха, че това условие би трябвало да е единствено за хора под 18-годишна възраст.

Според БАЕМ в предложенията на министъра на вътрешните работи са включени ограничавания, които ще основат бюрократични пречки пред навлизането на тази форма на превоз.

" Някои от неговите изказвания като това за съществуването на каска и удостоверение за ръководство опонират на оповестения за публично разискване план за изменение на Закона за придвижване по пътищата и биха забавили съществено навлизането на електрическите тротинетки като един безвреден, екологичен и комфортен личен превоз ", се споделя в прессъобщението на БАЕМ.

От организацията желаят да отпадане предлагането електрическата тротинетка да се движи по обозначени за това велоалеи. " В момента велосипедната инфраструктура е мощно незадоволителна. Приемането на тази смяна мощно ще ограничи местата, където може да се употребява едно самостоятелно електрическо транспортно средство и прекосяването през да вземем за пример централната градска част на София ще е мощно затруднено ", написа в претекстовете на асоциацията.

Те упорстват да се добави нова възбрана, която да засегне както водачите на електрически тротинетки, по този начин и велосипедистите и водачите на моторни транспортни средства. Според тях би трябвало да се забрани потреблението на слушалки на двете уши, защото " все по-често виждаме хора, които са на косъм от причиняване на пътно транспортно произшествие, точно поради несъответстващите си реакции, породени от потреблението на слушалки ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР