Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Виждаме, че дневният ред е друг, но не значи, че ще забравим за голия обиск

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) упорстват да получат информация за инспекциите на акцията, при която бяха съблечени 400 клиенти в пловдивска дискотека.

„ Виждаме, че дневният ред на страната е различен, само че това не значи, че ще забравим за странната атака, извършена преди броени дни “, показват от сектора.

Те са изпратили публично писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев с гледище да получат отговори.

„ Започваме да се тормозим, когато виждаме какво се случва и по българските пътища и какви са реакциите на виновните органи на Министерство на вътрешните работи, свързани с всички битови въпроси “, показват още БАЦ и СЗБ.

Ето и писмото им до министър Демерджиев:

Уважаеми господин министър,

През последните седмици продължава да се дискутира меко казано странната акция в пловдивския клуб Bushido и многочасови обиски на „ голо “ на клиенти в заведението. Направихме всичко допустимо, с цел да достигнем до действителната причина за нея и постигнатите резултати. Опитахме да се срещнем с шефа на ОДМВР Пловдив, само че без триумф. Следим деликатно и Вашите изказвания по проблема, само че за жалост досега те по-скоро ни объркват, в сравнение с да ни ориентират каква беше повода за въпросната акция и има ли нарушение на човешки права по време на провеждането ѝ. Разбрахме единствено, че текат инспекции. Нашите сътрудници, част от техния личен състав и клиенти застанаха с имената си и описаха за ужасяващи подиуми по време на обиските. Нямаме причина да се съмняваме в техните думи.

Уважаеми господин министър,

Водени от горното се обръщаме към Вас с настоятелна молба да ни уведомите какви са резултатите от плануваните инспекции и какво се планува като санкции, в случай че се откри, че има чиновници на Министерство на вътрешните работи, надвишили пълномощията си. Отново бихме желали да заявим, че Българската асоциация на заведения и Сдружението на заведенията в България са твърдо срещу разпространяването и използването на наркотични субстанции освен в нашите обекти, само че и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за следствие и събиране на доказателства. Нека отговорните бъдат хванати и осъдени с цялата суровост на закона. Но не одобряваме почтени клиенти, чиновници и притежатели да бъдат подлагани на тормоз, без да имат касателство към такава активност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР