Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Заведенията: Или зелен сертификат за всички, или изцяло да отпадане

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с позиция срещу дискриминационния метод, демонстриран от страната във връзка с зелените документи.

По думите им през днешния ден за следващ път тематиката за въвеждането на документа в Народното събрание е била отсрочена.

" В същото време голям брой браншове на българския бизнес, които са надалеч по-малко рискови спрямо Народното събрание и държавната администрация, са принудени да работят със " зелен документ ". Защо?! За да се имитират ограничения, да се вършим, че нещо вършим, а в това време хората, които сме избрали да вземат решение ориста ни да ни се подиграват и да унищожават поминъка ни?! Не е почтено, не е редно и ние не сме съгласни! “, показват в позицията си те.

" На всичкото от горната страна се разисква, при вероятно въвеждане на „ зелен документ “ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестванията на неимунизираните високоплатени депутати и служители. От какъв напън? “, допълват организациите.

" Работодателят, когато претендирал документ, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние, като работодатели, не сме желали въвеждането на „ зелен документ “ за обектите ни, само че с министерска заповед сме принудени да го съблюдаваме и никой не поема тестванията на чиновниците ни. Тежката дискриминация по тематиката би трябвало да спре! Не може разпоредбите да важат за едни, а демонстративно да се подценяват от тези, които ги вкарват “, показват още от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

" Всички ние виждаме, че коронавирус рецесията се задълбочава освен у нас, само че и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се премисли обсегът на зеления документ, тъй че той или да обхване целия публичен живот, или да отпадне като условие ", приключват от сектора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР