Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията

...
Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията
Коментари Харесай

Заведенията заговориха за оставки заради полицейския произвол в нощен клуб в Пловдив

Българската асоциация на заведения показва острото си отвращение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски на " голо " на клиенти в

Те упорстват за щателна инспекция на дейностите на униформените и за строги санкции, в случай че бъде потвърдено, че са надвишили правата си.

От БАЗ показват, че съгласно изнесената досега в медиите информация с лед инспекция на над 400 души е открит 1 грам марихуана и по-малко от грам неустановено към момента вещество.

Те означават, че от полицията в Пловдив не отхвърлят, че хора са събличани голи, с цел да бъдат претърсени.

От асоциацията допълват, че притежателите на засегнатото заведение - " Bushido ", към този момент са подали сигнал в прокуратурата.
 Полицията обискира до голо 400 души за опиати в нощен клуб в Пловдив
Полицията обискира до голо 400 души за опиати в нощен клуб в Пловдив

Част от присъствалите считат да подадат тъжба против дейностите на униформените

Те приканват и всички, които се усещат наранени от дейностите против тях, също да се извърнат към способените органи и да търсят правдивост.

Според адвокати, с които БАЗ е направила незабавна консултация, в тази ситуация става въпрос освен за превишаване на права от страна на чиновниците на реда, само че и за жестоко нарушение на човешките права , предпазени от Европейската спогодба за правата на индивида, като право на персонален живот, цялост на личността, право на независимост и сигурност, липса на ефикасни средства за отбрана и други

Българската асоциация на заведения акцентира, че е твърдо срещу разпространяването и използването на опиати освен в заведенията, само че и като цяло.

За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче имало съответните процедури за следствие и събиране на доказателства.

Не одобряваме почтени клиенти, чиновници и притежатели да бъдат подлагани на тормоз , без да имат касателство към такава активност, безапелационни са от БАЗ.

" Подобни акции с искрено съмнителни крайни резултати водят до съществени материални загуби, отлив на клиенти и личен състав и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото тъпчене на човешките права никога не може да се одобри за предварителна защита ", акцентира се още в позицията.

По тази причина от БАЗ упорстват за вдишване на персонална отговорност, в случай че е належащо и с оставки на вътрешния министър, Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ОДМВР - Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР