Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда

...
Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда
Коментари Харесай

БАПЗГ остро осъжда проявената агресия срещу медици в Самоков


Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) остро осъжда проявената словесна и физическа експанзия против медицински експерти на 4 юни 2022 година вечерта във Филиала за незабавна здравна помощ - Самоков към ЦСМП-София.

Недопустима е саморазправата с медицински лица, когато извършват своя професионален дълг по спасяването на пациент в сериозно положение, който след това е умрял, се показва в позиция на БАПЗГ.

Съчувстваме на околните за скъпата загуба, само че това не оневинява показалите експанзия към дежурните медици. Очакваме решенията на виновните институции по случая. Настояваме за бързи и обективни санкции.

Смятаме, че би трябвало да се подхващат съответни стъпки от страна на всички заинтригувани страни - работодатели, съсловни и пациентски организации - за възстановяване на връзката и доверието сред медицинските експерти, пациентите и техните близки.

Използваме случая с цел да изкажем нашата признателност към незабавните медицински екипи в цялата страна, които макар голямото натоварване и рисковете, произлизащи от естеството на тяхната активност, дават най-хубавото от себе си в името на здравето и живота!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР