Българската асоциация на пострадали при катастрофи категорично се противопоставя на

...
Българската асоциация на пострадали при катастрофи категорично се противопоставя на
Коментари Харесай

Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепя промените за автошколите

Българската асоциация на потърпевши при произшествия изрично се опълчва на опитите на част от автоинструкторите да спрат процеса на изсветляване на бизнеса , въвеждането на правила и повишението качеството на образование на младите водачи.

Това декларират те в отворено писмо до медиите.

Те акцентират, че поддържат нововъведеното условие за трудови контракти сред преподавателите и образователния център. По думите им това ще докара до повече сигурност за работещия и ще ограничи и отстрани практиката за " съвместяване на специалности " и съществуваща процедура, лица, които работят на друга съществена работа, след работно време или в почивните си дни, да се занимават с преподавателска активност, като инструктори и да водят практическото образование на бъдещи водачи.
 С е-системата стопират образованието на водачи в изби и гаражи
С е-системата стопират образованието на водачи в изби и гаражи

Изсветляване на сивия бранш на автошколите, желаят от сектора

От Асоциацията показват, че работата на инструктора е извънредно значима и ангажираща, с цел да може той да я реализира без да е възстановил своята работна мощ, в положение на отмалялост, стрес и при съществуването на различен професионален ангажимент.

Те поддържат още препоръчаната смяна, която вкарва условието колите да бъдат благосъстоятелност на школата или да са на лизинг към нея . Според тях това е мярка, която ще докара до изсветляване на бизнеса и направените инвестиции в него, ще докара до по-голяма изясненост при ценообразуването, до спазването и контрола върху условията за техническата база.
 Автоинструктори излизат на митинг против
Автоинструктори излизат на митинг против " новата система за рекет "

Несъгласни са с проектонаредба и желаят да се понижи административната тежест

От Българската асоциация на потърпевши при произшествия акцентират, че поддържат и процесите по цифровизация , основаване на електронни досиета и понижаване на хартиения документооборот в границите на обучителния развой.

Имаме съображение да твърдим, че този развой е просрочен и по тази причина сме задоволени от препоръчаните решения , свързани и с използването на Директива 2003/59/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 15 юли 2003 година, по отношение на начална подготовка и продължаващо образование на водачи на някои пътни транспортни средства за транспорт на товари или пасажери, за изменение на Регламент (ЕИО) № 3820/85 на Съвета и Директива 91/439/ЕИО на Съвета и за анулация на Директива 76/914/ЕИО на Съвета (ОВ, L 226/2003 г.), пишат те в позицията си.

От Асоциацията удостоверяват, че въвеждането на електронен доклад за образованието и курсистите , ще докара до оптимизация на процесите по надзор, от една страна, само че от друга, ще улесни курсистите, ще понижи въглеродния отпечатък на школите, което е значимо, предвид на осъществяването на задачите на Европейски Съюз за зелена стопанска система и ще понижи доста използването на хартия и консумативи.
 Еднакви правила за всички автошколи - цел на новата разпоредба
Еднакви правила за всички автошколи - цел на новата разпоредба

Колите и инструкторите ще могат да бъдат местени в разнообразни центрове

Предложените промени, като цяло са в поддръжка на електронизация на услугите в страната и облекчаването на жителите и бизнеса при упражняването на своята активност и права. Това в допълнение ще изсветли бизнес-процесите и ще даде убеденост на курсистите, при избора на школа и инструктори и ще улесни контролните функционалности на Автомобилната администрация във връзка с процеса, акцентират още те в писмото си.

Те са безапелационни, че препоръчаните промени ще извадят на ярко действителния оборот на автошколите и ще покачат събираемостта на налозите. По думите им сега съществуват компании, които образоват стотици курсисти годишно, а даже нямат регистрация по Данък добавена стойност.

От асоциацията поддържат и условията за осъществяване на образованието в кабинети, с нужните теоретични и механически пособия и условията на обучителите да работят с тях.
 Автошколите се притесняват от
Автошколите се притесняват от " тотално заличаване " на сектора

Всички близо 5000 автоинструктори са съкратени или в неплатен отпуск

Считаме, че порочната процедура за преструване на доктрина в градинки, към багажника на автомобила и други такива, следва да бъде прекъсната и да се премине към пълностоен и ефикасен образователен развой, в който бъдещите водачи задълбочено, а не официално, да усвояват нужните познания, безапелационни са те.

В умозаключение подчерт ават , че поддържа т в целокупност претекстовете и огромна част от препоръчаните текстове, с които се променят и допълват съществуващите регламенти в Наредба № 37 и № 41.

Крайно време е всички да осъзнаят, че качествено образование може да се реализира единствено с качествени преподаватели, в качествена среда и при първокласен надзор , добавя още от асоциацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР