Българската асоциация на пиар агенциите (https://www.bapra.bg/article-480-article559-480-559-0-0 ) и Българското дружество

...
Българската асоциация на пиар агенциите (https://www.bapra.bg/article-480-article559-480-559-0-0 ) и Българското дружество
Коментари Харесай

Пиар сдруженията осъдиха мръсните лични нападки срещу кандидат-кмета на ДБ

Българската асоциация на пиар организациите (https://www.bapra.bg/article-480-article559-480-559-0-0 ) и Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО https://bdvo.org/ ) осъдиха скандално издание на персонални фотоси на приятелката на претендента за столичен кмет Борислав Игнатов и настояха за интервенция на способените органи.

" През последните 30 години обществото ни стана очевидец на доста политически кавги, оскърбителен акции и остри предизборни конфликти. Но може би за пръв път се сблъскваме с потребление на персонални фотоси на човек, непосредствен до един от претендентите за кмет на град София. Ние, членовете на БАПРА и БДВО, изрично заявяваме, че са прекрачени граници на естествената предизборна пропаганда ", се споделя в позицията, оповестена на уеб страниците на двете авторитетни организации.

" Като информационни експерти се разгласяваме изрично срещу сходни практики. Кибер-насилието, както и всяка друга форма на принуждение, е безусловно неприемливо освен от информационна позиция, само че и от човешка. Предизборните акции би трябвало да са място за състезание на хрумвания и визии за развиването на обществото ни. А не поле за мръсни персонални нападки, целящи да уязвят достолепието на хора, нямащи нищо общо с политиката.

Подмяната на значимите политически и публични тематики за едни локални избори с вадене на интимни моменти от предишното на човек, обвързван с един претендент за кмет, не може да бъде отминато. Разправа със " странични жертви " е прийом от терористичния боеприпас и няма нищо общо с демократичните полезности на цивилизационния ни избор. Още повече, когато става дума за жертва на изнудване, потърсила полицейска и прокурорска протекция. Надяваме се, че способените органи ще вземат отношение по случая и сходни тактики няма да се трансфорат в процедура.

Ние, обединеният информационен бранш, се причисляваме към позициите на доста от политиците, кандидат-кметовете, обединените публицисти и доста други обществени организации и персони в безапелационното си неприемане на сходни информационни практики ", декларират БАПРА и БДВО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР