Българската армия се сблъсква с много проблеми - недостиг на

...
Българската армия се сблъсква с много проблеми - недостиг на
Коментари Харесай

Радев за българската армия: Недостиг на ресурси, технологична изостаналост, липса на личен състав

Българската войска се сблъсква с доста проблеми - дефицит на запаси, софтуерна назадничавост, закъсняла рационализация, липса на персонален състав, прекомерно комплицирани процедури за обмисляне на отбранителните качества. Вече 2 години покрай нас бушува война, която фрапантно промени средата за сигурност, съобщи президентът Румен Радев.

По думите му напъните на цивилното и военното управление на Министерството на защитата да подсигурява най-малко отбранителни качества с тази комплицирана конюнктура не стигат.

" Националната сигурност се подсигурява освен от МО, а от редица значими и виновни институции. Ключов детайл от сигурността е да имаме способна, съвременна, високотехнологична, обезпечена с квалифициран персонален състав българска войска. Най-големият проблем е отходът на хора от армията, задълбочаването на некомплекта ", добави Румен Радев.

Държавният глава одобри почетния гвардейски часовой, с който по традиция се открива Годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В рамките на двудневния конгрес щe бъде показан " Анализ на положението и подготовката на въоръжените сили през 2023 година "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР