Българската армия е стожер на морала и трябва да остане

...
Българската армия е стожер на морала и трябва да остане
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: Българската армия не употребява алкохол и наркотици


" Българската войска е стожер на морала и би трябвало да остане подобен “. Това разяснява министърът на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва във връзка обновената заповед, която не разрешава използването на алкохол и наркотични субстанции, оповестиха от силовото ведомство.

Същественото в написаните нови правила е, че за нарушаванията е несъмнено най-тежкото наказване - дисциплинарно уволняване. „ Заповедта против приложимост на алкохол и опиати в структурите на Министерството на защитата има предпазен темперамент “, акцентира той. Провокирана е от зачестилите случаи на пътни произшествия в страната след приложимост на алкохол и упойващи субстанции. „ Конкретно измежду военнослужещите няма завишение на такива случаи “, акцентира той. „ Мисля, че тази заповед е съответна на действителността. Българската войска не използва алкохол и наркотични субстанции. Но Българската войска е част от българското общество, а това са пороци на българското общество, които се транспонират и измежду военнослужещите “, уточни министър Стоянов.

Министърът на защитата още веднъж акцентира, че за идната година ще упорства за защита да бъдат отделени 2 % от Брутният вътрешен продукт. „ Това е моята цел и се надявам да я реализира в името на модернизацията на Българската войска, ремонта на наличната техника и това нашите военнослужещи да не усещат в такава степен голямата софтуерна бездна сред нас и нашите съдружници “, акцентира той.

Министър Стоянов още веднъж акцентира, че измежду главните задания на министерството е да направи всичко допустимо да поддържа техниката годна. „ Българските военнослужещи постоянно са подготвени да откликнат в помощ на популацията “, уточни той.

" Това лято неведнъж профилирани екипи оказваха помощ при гасене на пожари и неутрализиране на муниции, открити в морето “, напомни министърът и означи дейностите на военнослужещите във връзка пожара в Казанлъшко, който породи от боен полигон. „ В потушаването на пожара край Казанлък участваха над 400 военнослужещи от 61-а Стрямска бригада и три вертолета от авиобаза Крумово. Пожарът породи при неутрализиране на муниции, открити в обитаемо място, които бяха превозени и унищожени, защото нямаше по какъв начин да останат навън. Това е, което направиха военнослужещи от формированието за заличаване на муниции “, акцентира министърът. „ Две денонощия военнослужещи от 61-а бригада взаимно със чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “  и други институции работиха, с цел да потушат пожара, не позволиха да се стигне до по-тежки произшествия. Извършва се служебна инспекция на случая “, уточни още той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР