Българската армия е една от малкото институции, които се ползват

...
Българската армия е една от малкото институции, които се ползват
Коментари Харесай

Росен Желязков: Задължени сме да ценим и да развиваме воинския потенциал на нацията

Българската войска е една от дребното институции, които се употребяват с непоколебимото доверие на българския народ. Българската войска и българският народ са неразривно свързани и това е гаранция за славното бъдеще на армията на отечеството. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, който бе в града под тепетата във връзка бойния празник на гарнизон " Пловдив ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Както по-рано ви съобщихме събитието се организира на пл. " Централен ", пред погледите на десетки пловдивчани.

Желязков одобри строя, като преди този момент сервира венец в памет на починалите бойци по време на осъществяване на военния си дълг в името на България.

" Днес ни сплотява връзката сред общото героично минало и фантазиите за славно бъдеще - ние, потомците на тези славни герои и предците на тези, които се надяваме да запазят чувството за гордостта и славата на българските воини на България. Това ни задължава да мислим за модернизацията, превъоръжаването, софтуерния прогрес, постигането на всички новости и достижения и нововъведения, които вършат войнската специалност високотехнологична, да се случват, колкото се може по-скоро. Но най-много ни задължават да ценим и да развиваме воинския капацитет на нацията, да влагаме обич, внимание, грижа, богатство във всички вас - горди дами и мъже форма, с цел да пребъде България, с цел да пребъде любовта към родината, с цел да живеем в мир и в вяра за териториална целокупност суверенитет, благополучие, отбрана на живота и имуществото на всеки един българин. " добави в словото си Росен Желязков и заключи:

" Днес би трябвало да сведем глава и да благодарим на нашите предшественици, на нашите славни воини и да благодарим на всички за вашата смелост и в този миг  да ви пожелаем здраве с триумф  и разцвет. Слава на Вас, популярност на героите. Бог да пази България! "

Преди него слово произнесе и ген.-майор Явро Матеев: " На нас ни е нужен загатна за славните победи на българската войска, тъй като, отчитайки предишното си, извличайки поука и образец, вглеждайки се в историята си, ние можем по-успешно да градим сегашното си и да гледаме още по-уверено в бъдещето си, тъй като точно родовата ни памет, войнските ни обичаи, славните победи на бойното поле, християнските ни полезности, нашата религия и българската писменост, и книжнина, са тези, които са ни съхранили, водили са ни през вековете и ще не престават да ни водят и отсега нататък. Българският военнослужеш се е посветил на свята идея - човешка и национална - да пази мира. Българският военнослужещ е миротворец - това е Богоугодно дело, това е българоугодно дело.

Краят на празника приключи с тържествена заря.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР