Българската актриса Мария Бакалова е номинирата за Оскар. Бакалова получи

...
Българската актриса Мария Бакалова е номинирата за Оскар. Бакалова получи
Коментари Харесай

Официално: Мария Бакалова е номинирана за "Оскар"

Българската актриса Мария Бакалова е номинирата за " Оскар ". Бакалова получи номинация за поддържаща женска роля във кино лентата " Борат ", а това я прави първата българка с номинация за влиятелната премия.

Номинациите бяха оповестени от Приянка Чопра и Ник Джонас. Това е следващата висока оценка за българката, родена в Бургас. За златната статуетка българската ще се съревновава с Глен Клоуз " Елегия Хилбили " (Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за " Бащата " (The Father), Аманда Сайфред за " Манк " (Mank) и Юн Ю-джун  за " Минари ". Тазгодишните спечелили ще бъдат оповестени на церемонията по награждаване на 25 април. 

Мария бе номинирана и за редица други влиятелни награди, измежду които " Златен глобус ", която обаче не завоюва.

Виж още: На какво се е научила Диана Димитрова от доктор Огнянова и какво пази в дома си

Съвсем скоро Бакалова бе отличена с влиятелната премия " Изборът на критиците ". За ролята на Тутар Мария Бакалова победи в категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля. Интересно е да се спомене, че последните 13 носители на " Изборът на критиците " завоюваха и награди " Оскар " в съответните категории. Актрисата е номинирана и за премия " Бафта ". Според критици, шансът на българката да получи премията е извънредно огромен. 

Талантливата актриса към този момент бе наградена от Международната академия на печата, както и от Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства, напомнят от NOVA .

Виж още:

Изображение: https://www.instagram.com/mariabakalovaofficial/, iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР