Българската агенция по безопасността на храните (БАБХ) засече фалшиво сирене

...
Българската агенция по безопасността на храните (БАБХ) засече фалшиво сирене
Коментари Харесай

Хванаха фалшиво сирене и кашкавал

Българската организация по сигурността на храните (БАБХ) засече подправено сирене и кашкавал на пазара. Заедно с още няколко асоциации на млекопреработвателите и Комисията за отбрана на потребителите, БАБХ прави неочаквани инспекции в комерсиалната мрежа, като на случаен принцип взимат проби от сирене, масло, кисело, прясно мляко и други млечни артикули, които изследват, съобщи Блиц.

Целта е да се откри дали се съблюдават условията на Наредбата за характерните условия към млечните артикули и дали в тях не са вложени немлечни мазнини.

През 2017 година са взети общо 169 проби, като 98 бр. от сирене, 46 бр. от кашкавал, 17 бр. от масло и 8 бр. от кисело мляко. При лабораторното изпитване на пробите е открито, че в 5 от тях е имало съществуване на немлечни мазнини – в 3 проби сирене и в 2 проби кашкавал, което е 2.96 % открити несъответствия.

За установените несъответствия са известени ОДБХ на територията, на които са създадени храните и са подхванати ограничения за евакуиране от пазара на тези храни и преетикетирането им като имитиращи артикули, съдържащи в състава си мляко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР