Българската агенция по безопасност на храните ще се бори с

...
Българската агенция по безопасност на храните ще се бори с
Коментари Харесай

БАБХ бори африканската чума с приложение за смартфон

Българската организация по сигурност на храните ще се бори с африканската чума по свинете посредством приложение за смарт телефон. Това стана ясно на провелата се през днешния ден междуинституционална среща, инициирана от дирекция Здравеопазване и хуманно отношение към животните и надзор на фуражите към Агенцията. В нея участваха представители на Изпълнителна организация по горите към Министерството на земеделието, храните и горите и Националното ловно-рибарско съдружие " Съюза на ловците и рибарите в България ".

Акцент на срещата беше представянето на модул " Лов " - приложение за смарт телефони, посредством което се набират нужните данни за отстреляни диви прасета и взетите от тях проби. Мобилното приложение е създадено по поръчка на БАБХ.

Очаква се то доста да облекчи процеса по обработването на данните за отстреляните диви прасета и да даде опция на ловците да виждат отдалечено резултата от проучването на изпратените проби. Това ще редуцира периода от изпращане на тестът до приемане на резултат. Повече няма да е нужно да се изпращат писма на книжен притежател, защото информацията към този момент ще бъде налична онлайн.

На срещата се разиска и епизоотичната конюнктура в страната и в Европа и беше маркирано, че са нужни още по-засилени ограничения за преодоляване на разпространяването на африканската чума по свинете в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР