Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва мащабна проверка

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва мащабна проверка
Коментари Харесай

Проверяват всички обекти, в които се отглеждат коне

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира огромна инспекция на всички животновъдни обекти, в които се отглеждат коне.

Проверката е инициирана по заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев по отношение на установения случай на нечовешко отношение и нерегламентирано придвижване на коне в Осоговската планина край Кюстендил. Действията на инспекторите стартират от през днешния ден. Те ще ревизират освен фермите за коне, само че и всички животновъдни обекти, където се отглеждат еднокопитни животни.

За задачата на инспекциите шефовете на районните структури на организацията би трябвало да основат организация. Те би трябвало да основат условия за поетапното осъществяване на документални и физически инспекции на обекти и на пасища за съблюдаване условията на настоящото законодателство в региона на хуманното отношение, идентификацията и опазването на здравето на еднокопитните животни.

Проверките на обектите ще се правят взаимно с представители на общинската администрация. Директорите на Областните дирекции по сигурност на храните ще рапортуват всяка седмица на изпълнителния шеф за всички установени нарушавания в настоящото законодателство и за подхванатите от тях дейности за премахване на установените несъответствия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР