Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) унищожи 135 кг

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) унищожи 135 кг
Коментари Харесай

135 кг храна отиде на боклука след проверка на БАБХ по Черноморието

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) унищожи 135 кг храна, откакто направи инспекция по Черноморието. Причините по тази причина са разнообразни. Някои храни имат липса на етикети, други са с изминал период на валидност. Има и 37 кг храна, която е изхвърлена, заради неспазване на указаните от производителя, условия или с изминал период на валидност. Проверки са осъществения

Издадени са 3 заповеди за прекъсване на цялата активност на обекти, също 29 акта и 151 наставления по отношение на неприятна хигиена, обекти без регистрация по Закона за храните, неспазване на условията по отношение на етикетиране на храни, храни с изминал период на валидност, несъответствия по сграден фонд и други. в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси и туристически обекти, предлагащи услугата " all inclusive " на териториите на Варна, Бургас и Добрич.

При инспекциите инспекторите от " Контрол на храните " са подчертали на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти и осъществяване на проследимост на техните снабдители, както и дали са обезпечени подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, уместно работно облекло и персонални защитни средства. В обектите за публично хранене е осъществявана инспекция дали работещите лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки. 
 Откриха близо 11 кг кокаин в камион с кучешка храна на Дунав мост 2
Откриха близо 11 кг кокаин в камион с кучешка храна на Дунав мост 2

Пратката е пътувала от Франция за Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР