Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи за нова

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи за нова
Коментари Харесай

Нова промяна при пръскането срещу комари по поречието на Дунав

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) заяви за нова смяна при пръскането против комари по поречието на Дунав - на местоположенията и районите.

От БАБХ прецизираха, че обработката със самолети ще продължи на следващия ден и в събота /19 и 20 юли/. Поради неприятни метеорологични условия - вятър със скорост над допустимата за авиационно напръскване, са били отсрочени мероприятията, планувани за 17 и 18 юли.

Утре - 19 юли, се чака да бъде обработена линията на изток от село Сомовит, до сухоземната граница с Румъния. За 20 юли, събота, се възнамеряват третирания от Сомовит на запад - до сръбската граница.

В случай на смяна на метеорологичните условия, графикът ще бъде поправен още веднъж.

Третиранията ще се извършат при съблюдаване на наредбите на Наредба 13 от 26 август 2016 година за ограниченията за опазването на пчелите и пчелните фамилии от отравяне и методите за осъществяване на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия.

БАБХ припомня, че пчеларите би трябвало да подхващат ограничения по запазване на здравето на пчелите през идващите два дни.

По-подробна информация може да се получи от съответната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР