Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ провери 557 крайпътни

...
Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ провери 557 крайпътни
Коментари Харесай

БАБХ затвори два крайпътни хранителни обекта след проверки в страната

Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ ревизира 557 крайпътни обекта за търговия на дребно с храни, заведения за публично хранене, краткотрайни, преносими и сезонни обекти, нерегламентирани обекти, както и продажба от транспортни средства на храни. Целта на изключителните инспекции беше да бъде обзет допустимо по-голям брой обекти със сезонен и краткотраен темперамент на работа.

При инспекциите е прекратена активността на два обекта за търговия . Единият заради незадоволително хигиенично положение , а другият поради нерегламентирана продажба на храни, според условията на Закона за храните.

Унищожени са общо 35 кг храни от скотски и неживотински генезис, поради липса на етикетировка или документи за генезис.

В хода на осъществения надзор, инспекторите са издали 13 акта , по отношение на осъществяване на комерсиална активност с храни без регистрация на обекта, според условията на Закона за храните; храни с изминал период на годност; несъответствия в хигиеничното положение на обектите.

Връчени са 40 наставления за предложение на храни без информация за вложените в състава им храни, причиняващи алергии и нетърпимост, липса на етикети, съдържащи информация за потребителите, липса на хладилни уреди за предпазване на хранителни боклуци от скотски генезис.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР