Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) преустанови дейността на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) преустанови дейността на
Коментари Харесай

БАБХ затвори две заведения за търговия с храни и издаде 13 акта за нарушения

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) прекрати активността на два крайпътни обекта за търговия с храни по време на изключителна акция за инспекция на обекти за продажба на храни със сезонен и краткотраен темперамент на работа

Агенцията е направила общо 557 инспекции на крайпътни обекти за търговия на дребно с храни, заведения за публично хранене, краткотрайни, преносими и сезонни обекти, нерегламентирани обекти, както и продажбата от транспортни средства на храни.

От двата затворени обекта единият е имал незадоволително хигиена, а другият е правил нерегламентирана продажба на храни.
 БАБХ издаде 24 акта и 135 наставления на магазини и заведения предходната седмица
БАБХ издаде 24 акта и 135 наставления на магазини и заведения предходната седмица

Иззети и ориентирани за заличаване са общо 268,5 кг храни.

Унищожени са общо 35 кг храни от скотски и неживотински генезис, поради липса на етикетировка или документи за генезис.

В хода на осъществения надзор, инспекторите са издали 13 акта поради липса на регистрация за търговия с храни, съществуване на храни с изминал период на валидност и несъответствия в хигиената на обектите.

Връчени са 40 наставления за предложение на храни без информация за съставки причиняващи алергии и нетърпимост, липса на етикети, съдържащи информация за потребителите, както и липса на хладилни уреди за предпазване на хранителни боклуци от скотски генезис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР