Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2570 засилени

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2570 засилени
Коментари Харесай

БАБХ затвори 31 обекта по морето

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 2570 засилени инспекции отвън настоящия формален надзор, по отношение на дейния летен туристически сезон на територията на областите Бургас, Варна и Добрич.

Издадени са 331 наставления за несъответствия по материално-техническата база, воденето на записи, свързани със системата за ръководство на сигурността на храните (СУБХ), и предлагането на храни без етикетировка. Съставени бяха 89 акта за административни нарушавания, свързани с търговия с храни без регистрация, предложение на храни с изминал период на валидност и заблуждаваща информация за имитиращи артикули. Затворени бяха 31 обекта заради нарушавания на хигиеничните условия.

Възбранени и ориентирани за заличаване са общо 17 180 кг храни от скотски и неживотински генезис, 8245 л безалкохолни питиета и УХТ мляко, както и 161 яйца заради липса на етикетировка или маркировка, незнаен генезис, нерегламентирана продажба, погрешно предпазване, нарушена целокупност на опаковката и променлива органолептика.

В засиления надзор бяха включени обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, кетъринг услуги, заведения за публично хранене, в това число тези в хотелски комплекси и туристически обекти с услуга „ all inclusive “.

Основната цел бе да се ревизира сходството с условията за сигурност на храните, в това число положението на сградния фонд и оборудването, системите за ръководство на сигурността на храните (СУБХ), произхода и съхранението на храни, както и етикетирането и даването на информация на потребителите.

Инспекторите ревизираха хигиеничните условия в обектите, обезпечаването на уместно работно облекло и персонални защитни средства, както и изискванията за измиване и стерилизация на работния инвентар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР