Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 1

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 1
Коментари Харесай

БАБХ извършили 1 800 проверки по Коледа, какви са най-честите нарушения

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е направила 1 800 тематични инспекции към Коледа и Нова година ( 21 декември 2021 година до 3 януари 2022 година вкл.), оповестяват от там за Moreto.net.

Съставени са 7 акта за определяне на административно нарушаване и 21 наставления за премахване на открити нарушавания.

Най-честите установени нарушавания от инспекторите по време на засилените инспекции са свързани с погрешно етикетиране на храни, нерегламентирано подготвяне и търговия с храни в обект без регистрация според Закона за храните, храни от неживотински генезис с изминал период на валидност, несъответствия по сградов фонд и съоръжение.

Проверките откриха, че като цяло се съблюдават хигиеничните условия при предлагането и търговията с храни. Осигурени са подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, потребление на уместно работно облекло и персонални защитни средства от личния състав в обектите.

Проверявани в интервала са били предприятия за произвеждане и търговия на храни, хранилища за търговия на едро и дребно, заведения за публично хранене, пазари и тържища на територията на цялата страна.

Възбранени и ориентирани за заличаване са 17 662 кг храни от скотски генезис, от които 17 653 кг в резултат на пътнотранспортно произшествие на хладилен камион, заради спиране на хладилната верига и риск от замърсяване при претоварване на месото. Възбранени и ориентирани за заличаване са и 40 стъклени бутилки маслиново масло, оризово масло и масло от гроздови семки с изминал период на валидност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР