Българска следa в кражбата на голямо количество употребявано олио във

...
Българска следa в кражбата на голямо количество употребявано олио във
Коментари Харесай

Българи обират заведения наред във Франция, задигат олиото

Българска следa в кражбата на огромно количество използвано олио във Франция, което бива продавано за преработване и превръщано в биогорива. Медиите в страната оповестяват, че е била локализирана проведена незаконна група, профилирана в кражбата на олио от огромни вериги заведения за бързо хранене, след което го продавала за преправка в Нидерландия.

Френските управляващи настояват, че за последните години цената за звук употребявано олио се е качила от 150 на 1200 евро за звук, съобщи Нова телевизия. Точно в този скок на пазара са намерили рентабилен бизнес и нашите сънародници.
Прочетете още
При спецакция френската полиция е нахлула в пространства, употребявани от българската тайфа. В тях са открити 250 варела с употребявано крадено олио, възлизащи на 36 000 литра. Употребяваната лой се продава напълно легално и в Белгия, и в Испания. Има компании, изкупуващи това олио, които след това го рециклират чрез специфични машини и го употребяват като биогориво.

През 2016 година във Франция бе признат закон, съгласно който всички заведения и ресторантьори, които употребяват олио и отпадъчна лой, са длъжни да го събират в бидони или варели. Причината – в случай че то попадне в канализация може да бъде изключително замърсяващо.Ако наредбата не се съблюдава нарушителите ги грозят до 2 години затвор и санкция от 75 000 евро.

Подобни обири с олио и българска диря имаше и във Англия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР