Българска народна банка (БНБ) представи сребърна възпоменателна монета за Пловдив

...
Българска народна банка (БНБ) представи сребърна възпоменателна монета за Пловдив
Коментари Харесай

БНБ пуска възпоменателна монета за Пловдив- Европейска столица на културата

Българска национална банка (БНБ) показа сребърна възпоменателна монета за Пловдив - Европейска столица на културата. Монетата ще бъде пусната в обращение от 7 януари.
Цената ѝ е 78 лв.. Номиналната ѝ стойност е 10 лв.. На лицето на монетата е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лентата; тъдява надписи: „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “, годината на емисията „ 2019 “ и номиналната стойност „ 10 ЛЕВА “.
На гърба на монетата е изобразен Античният спектакъл в Пловдив и тъдява има надписи: „ ПЛОВДИВ “ и „ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА “.
Автори на художествения план са Пламен Чернев и Преслав Чернев.
В интервала от 7 януари до 9 януари 2019 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „ Пловдив – Европейска столица на културата “ ще се продава без ограничавания. Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и на четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК ЕАД, Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР